tiistai 8. syyskuuta 2015

TREENIÄ IHAN JOKA PÄIVÄ

Nyt on treenit jo hyvässä vauhdissa. Hajuerottelupuolella Hani tunnistaa hypoglykemian hajun jo lähes virheettömästi. Erilaiset häiriötekijät tuovat haastetta harjoitteluun. Pihalla harjoiteltaessa pusikoissa pomppivat varikset meinaavat olla ylitsepääsemättömän houkuttelevia, samoin myös oman perheen muiden koirien haukkuminen laittaa Hanin haastavaan tilanteeseen. Malttaisiko jatkaa työskentelyä vai pitäisikö sännätä labradorien elämöintiin mukaan. Hajujen kanssa työskentely on kuitenkin niiiin kivaa, että useimmiten työ hajujen äärellä jatkuu pienen ympärilleen vilkuilun jälkeen. Hajuharjoittelua tehdään päivittäin ja se onkin Hanille mieluisin leikki ikinä.

Käyttäytymistestiin valmistautuminen vie paljon aikaa. Erityisesti muiden koirien kohtaaminen on teettänyt työtä. Ohitustilanteen pitäsi sujua niin, että Hani kävelee rauhallisesti toisen, jopa ärisevän koiran ohitse. Hanille muut koirat ovat olleet hiukan ongelmallisia, koska häntä kesällä match showssa haukkasi takapuolesta iso noutajakoira. Säikähdys oli hirmuinen. Nyt ohitus sujuu hyvin, jos vastaantuleva koira ei mellakoi, mutta remmiräyhääjien kohtaamisessa on vielä työtä. Käytännössä harjoittelu on sujunut siten, että kävelen Hanin kanssa "yleiseen koiranulkoilutusaikaan" ympäri Aittakorpea ja harjoittelen jokaisen vastaantulevan koiran kanssa. Välillä kävellään vain ohitse, toisinaan kysytään vastaantulijasta treeniseuraa. Kukaan ei ole kieltäytynyt ja hyviä harjoituksia ollaankin saatu aikaiseksi. Sinkuille muuten hyvä vinkki vastakkaiseen sukupuoleen tutustumiseen ;) Erityisen hyödyllistä on ollut harjoitella yhden oman opiskelijaneitosen neljän mukavan, mutta kovin erilaisen koiran kanssa.

Muuta peruskäyttäytymistä treenataan myös. Käytännössä Hanin päivä sujuu niin, että aamupäivällä pääsee labradorien kanssa vapaalle metsälenkille. Illalla on sitten oma yksityisulkoilu hihnassa sisältäen käyttäytymistreeniä minun kanssa labradorien ollessa omilla retkillään muun perheen kanssa.

Erilaisia kirjallisia tehtäviä olen yrittänyt tehdä ajallaan. Treenipäiväkirja on kutakuinkin ajan tasalla, kirjaamattomatkin treenit on kyllä pienillä muistilapuilla...

Kaikenkaikkiaan treenaaminen on kivaa puuhaa yhdessä koiran kanssa. Treenaamisen myötä Hanin ylenpalttinen säheltäminen on vähentynyt. Hän varmasti saa aivojumppaa ja haasteita niin paljon, että  ylimääräiseen hössäämiseen ei jää enää paukkuja. Kohta alkaa illan hajuharjoittelu ja se on Hanille riemun paikka.

Kuvassa olemme Kotkan torilla match showssa "turisteina" käyttäytymistä treenaamassa.
Kotkan Maretariumin maskotti, Hanna Hauki, tuli Haniin tutustumaan
ja päästiin siinä samalla telkkariinkin kertomaan hypokoirista.
Hani onneksi osasi käyttäytyä. Minä tietenkin olin hehkeimmilläni tukka kampaamatta suoraan metsäretkeltä torille joutuneena...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti