perjantai 14. elokuuta 2015

Nyt se alkaa... Coastal Stars Diana Aurora eli 8 kk vanha stabyhounnarttu Hani astuu koulutielle hypokoirakoulutuksen merkeissä. Edessä ainakin vuoden kestävä rutistus. 15.-16.8.2015 on ensimmäinen lähiopetusviikonloppu Karjaalla. Kirjallisuutta olen vähintäänkin selannut, mutta syvällinen paneutuminen puuttuu vielä. Naksutinkoulutusta ollaan harjoiteltu, mutta juuri nyt tuntuu siltä, että onkohan sittenkään riittävästi... Hania nappasi näyttelyssä alkukesällä äkäinen koira takapuolikarvoista ja Hani säikähti kovin. Takana olevat muut koirat aiheuttivat sen jälkeen hätäännystä ja miltei kauhua. Pelosta eroonpääsemisessä naksutin on ollut oiva apuväline ja nyt pelko on enää kaukainen muisto.
Koulutusviikonloppua varten ollaan pakattu Hanille erityisen paljon koulutusnameja ja mieluisia leluja. Luentojen ajan hypokoirakokelaiden oletetaan makaavan alustallaan kouluttajan vieressä.
Tässä vielä luettelo ensimmäisistä "koulukirjoista". Toivon kovasti, ettei Hani itse pääse niitä missään vaiheessa "lukemaan":

Naksutinkoulutusta koirallesi (Egtvedt & Koste)
Rauhoittavat signaalit (Rugaas)
Pennun kasvatus (Kaimio)

Huoletonta pomppimista rantahiekalla
 Kasvattaja Kati Kettunen pyrki huolella valitsemaan pentueesta reippaan, ihmisläheisen ja rohkean pentusen päätyen yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa Haniin. Pentu on kasvanut kahden voimakastahtoisen labradorinartun ja kahden maatiaiskissan kanssa. Näyttelyhommissa on mennyt mukavasti. Näyttelyalueella Hani käyttäytyy rauhallisesti makoillen ja katsellen. Se joskus vähän hermostuttaa, kun vieraat koirat tulevat yllättäen ihan liian lähelle.
Puutarhatöissä... ei ihan luvallisissa...

2 kommenttia:

  1. Onnea, opiskeluintoa, iloa ja malttia matkaan teille kahdelle😙

    VastaaPoista
  2. Kiitos ♥ Maltti ei ehkä ole suurin hyve meillä kummallakaan... ;)

    VastaaPoista